GreenMatter’s duurzame missie

18 april 2024

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, stellen wij ons twee cruciale vragen die wij graag samen met gemeenten en eigenaren van kunstgrasvelden willen beantwoorden: Wat doe jij op dit moment om de afvalberg van versleten kunstgrasvelden te verminderen? En hoe gaan wij met elkaar het rubberprobleem aanpakken?

Wij hebben als missie om het afval uit kunstgrasvelden om te zetten tot circulaire grondstofstromen door het vervaardigen van gerecyclede producten. Naast de grondstofstroom kunstgrasvezels, brengen wij sinds kort ook het SBR infill uit oude versleten kunstgrasvelden op gang. Wij zetten ons daarmee in voor innovatieve oplossingen die niet alleen helpen de afvalberg te verkleinen maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ons uitgebreide portfolio duurzame kunstgras- en rubberproducten voor verschillende toepassingen, biedt voldoende keuze om de versleten kunstgrasvelden circulair terug te laten komen.

Nederland moet in 2050 een volledig circulaire economie hebben. Dat lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk dat gemeenten nu al hun verantwoordelijkheid nemen in hun rol als reststoffenketenpartner. Het is belangrijk dat zij als launching customer het voorbeeld geven aan het bedrijfsleven en awareness tonen en dit breed uitdragen. Door een breed scala aan aangeboden producten, kunnen gemeenten deze rol prima vervullen en de reststoffen hergebruiken op onder andere de sportparken zelf. Wij willen gemeenten en eigenaren meenemen in ons verhaal en bewustwording creëren. De hele keten is namelijk verantwoordelijk voor de reststroom die is ontstaan.

Wij zijn trots op de uitbreiding van onze missie, die ons nog meer motiveert om duurzame, praktische oplossingen te vinden voor de afvalberg die kunstgrasvelden veroorzaken. Graag gaan we samen met jullie deze uitdagingen aan en willen wij een gezondere, groenere toekomst opbouwen.

Gerelateerde toepassingen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]