Homepage / nieuwsoverzicht/Aandacht voor circulaire economie – het nieuwe normaal – in Fieldmanager

Aandacht voor circulaire economie – het nieuwe normaal – in Fieldmanager

29/06/2021

In onze voorgaande berichten is al veel aandacht besteed aan de circulaire economie omdat wij met GreenMatter daar een belangrijk onderdeel van zijn. In de Fieldmanager vertelt GBN AGR hoe voor een circulaire economie samenwerking nodig is. Niemand kan het alleen.

In een circulaire economie gaat het namelijk niet alleen om recycling. Het is belangrijk dat er een sluitende cirkel ontstaat.

Het nieuwe normaal

Met de komst van GBN AGR – een alliantie van meerdere ketenpartners-  is in Nederland de eerste partij opgestaan die op een verantwoorde en transparante manier EoL kunstgras verwerkt. Recycling is een mooie stap in de goede richting, maar de cirkel is pas rond als de kunstgrasmatten een tweede krijgen door er nieuwe producten van te maken. De toekomst is dat opdrachtgevers, leveranciers, eindgebruikers en consumenten circulaire grondstoffen als het nieuwe normaal gaan zien.

Circulaire keten

GBN AGR vervaardigt drie grondstoffen uit het ingenomen kunstgras: infillzand, rubbergranulaat en recycled turf agglomerate (RTA). Wij verwerken het RTA van GBN AGR inmiddels succesvol in onze producten. Met gerecycled materiaal uit Amsterdam maken wij de circulaire keten een stuk korter.

Lees hier het hele verhaal in de Fieldmanager.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter