Homepage / nieuwsoverzicht/De brug naar verduurzaming kunstgras is geslagen

De brug naar verduurzaming kunstgras is geslagen

16/06/2022

De fietsbrug met gripstrips op sportpark Elsenburg in de gemeente Rijswijk.

Ruim drie jaar nadat wij met ons initiatief GreenMatter begonnen, gaat het de goede kant op met het volbrengen van onze missie; het afval uit kunstgrasvelden omzetten tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten. In die drie jaar dat wij nu bezig zijn met het volbrengen van onze missie, zijn we zowel in het aantal producten dat we leveren als qua overbrengen van bewustwording enorm gegroeid. Mede hierdoor wordt het ook steeds makkelijker om te voldoen aan het circulaire grondstoffenbeleid van 50 procent circulair in 2030 en 100 procent circulair in 2050.

GreenMatter is building the bridge to a greener world.
For generations to come.

Wij hebben gemerkt dat bij steeds meer opdrachtgevers zoals gemeenten, ingenieursbureaus, verenigingen en universiteiten dit onderwerp hoog op de agenda staat en er serieus nagedacht wordt hoe er om dient te worden gegaan met het kunstgrasafval. Want op het moment dat de kunstgrasmat wordt ingenomen houdt het proces nog niet op. Er dient een circulaire grondstofstroom op gang gebracht te worden door het afnemen van gerecyclede kunstgrasproducten. Wij willen met GreenMatter de brug slaan naar een volledig circulaire (sport)omgeving.

Met trots kunnen wij melden dat deze brug onlangs letterlijk is geslagen door de aanleg van een grote fietsbrug met gripstrips op sportpark Elsenburg in de gemeente Rijswijk. Uniek aan deze brug is dat deze bestaat uit onze dekplanken vervaardigd van gerecycled kunstgras. Dit project is een mooi voorbeeld hoe de gemeente Rijswijk het afval uit kunstgrasvelden laat terugkomen op een nuttige circulaire wijze.

Wij zijn trots op onze opdrachtgevers die meedenken over nieuwe circulaire oplossingen en dat zij steeds meer invulling geven aan hun verantwoordelijkheid m.b.t. het nemen van maatregelen rondom de zorgplicht. Wij kunnen het niet alleen. Met z’n allen kunnen wij het verschil maken en ervoor zorgen dat we komen tot een volledig circulaire (sport)omgeving. De eerste brug is in ieder geval geslagen.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter