Homepage / nieuwsoverzicht/Doorontwikkeling in de GreenMatter kantplanken

Doorontwikkeling in de GreenMatter kantplanken

09/11/2020

GreenMatter kantplanken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is de kantplank met een hoogte van 15 en een hoogte van 20 centimeter te bestellen. In een eerder stadium werd er, in samenwerking met Struyk Verwo, al een betonplaat met uitsparing gemaakt waardoor onze kantplanken verdiept kunnen worden aangebracht. Om de kans tot ongewenste verspreiding van infill en microplastics tot het minimum te beperken, hebben wij nu een toepassing ontwikkeld waarbij de kantplank wordt voorzien van een rubberen strip.

GreenMatter kantplank 2.0

Het grote verschil met de eerdere kantplanken is dat de GreenMatter kantplank onderling verbonden wordt door een koppelstuk, dat is vervaardigd uit gerecycled kunstgras. Daarmee is het compriband, dat eerder werd toegepast om de krimp en uitzet van de kantplanken op te vangen, niet langer meer nodig. Daarnaast wordt de kantplank voorzien van een aluminium onderprofiel dat is voorzien van een rubberen strip. Deze strip zorgt voor het opvangen van eventuele oneffenheden in het straatwerk.

Bekijk hier de video!

Primeur voor S.V. Geinburgia

Sportvereniging Geinburgia uit Amsterdam had de primeur. Hier zijn de eerste GreenMatter kantplanken 2.0 toegepast. Naast de kantplanken zijn hier ook nieuwe wedstrijddoelen en dug-outs geleverd. Andere bijzonderheid; de dug-outs zijn uitgevoerd met GreenMatter zitbanken. Deze zijn vervaardigd van oude versleten kunstgrasvezels en komen op deze circulaire manier weer terug op de sportvelden in de vorm van nieuwe inrichtingsmaterialen.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter