Homepage / nieuwsoverzicht/Nieuw: Gerecycled kunstgras in combi-damwand

Nieuw: Gerecycled kunstgras in combi-damwand

04/02/2021

Voor project de Bosbaan hebben wij 120 meter combi-damwand mogen leveren met daarin de kunstgrasvezels van bijna één versleten voetbalveld verwerkt!

Onze productiepartner Lankhorst heeft al tijden de kunststof combi-damwand in haar leveringsprogramma. Deze KLP® wand biedt opdrachtgevers een voordelige en duurzame oplossing als het gaat om water- of grondkering. De combi-damwand bestaat normaliter uit PEFC gecertificeerde vuren houten planken die aan de bovenzijde omspoten zijn met kunststof (kleur zwart). Daarnaast bieden zij ook kunststof gordingen die stevigheid en vorm geven aan de constructie van de damwand. De KLP® combi-damwand valt onder ‘Duurzaamheidklasse 1’  en heeft een verwachte technische levensduur van minimaal 50 jaar.

Voor de Bosbaan in het Amsterdamse Bos hebben wij recent de combi-damwanden mogen leveren. Alleen is de samenstelling van de wand voor dit project anders dan ‘normaal’. In totaal zijn er 600 damwandplanken geleverd, waarbij per damwandplank 12 kg kunstgras in de kop van de plank is verwerkt. Totaal is dit dus 7.200 kg aan kunstgras. De ankergordingen zijn 5 meter lang en er is per gording 89 kg kunststof nodig. Totaal waren er 24 gordingen nodig waarin in totaal 2.136 kg kunststof is verwerkt. In het kunststofmengsel wat voor dit project is toegepast, is het aandeel gerecycled kunstgras 88%. Totaal is in het project van de Bosbaan (7.200 +2.136)x0,88 = 8.216 kg gerecycled kunstgras van versleten kunstgras velden verwerkt. In dit project wordt praktisch een volledig voetbalveld gerecycled en een echte stap gemaakt in het volledig circulair gebruik van grondstoffen binnen de gemeente.

De planken zijn aan de bovenkant in plaats van zwart nu groen van kleur. Naast dat er op de lucht- waterlijn geen rotting plaatsvindt, gaat de bovenkant van de wand door de groene kleur mooi op in de natuurlijke omgeving. De bovenkant van de combi-damwand wordt afgewerkt met gerecyclede kunstgras planken.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter