Homepage / nieuwsoverzicht/Global Recycling Day

Global Recycling Day

18/03/2022

Het is vandaag Global Recycling Day! Een mooie dag om wederom stil te staan bij het belang van recycling. In 2018 werd de Global Recycling Day in het leven geroepen, om het belang van recycling te erkennen.

We hebben de neiging om zes van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde als meest belangrijk te beschouwen: water, lucht, olie, aardgas, steenkool en mineralen. Deze bronnen vormen de basis van ons bestaan. Al ons voedsel, al ons levensonderhoud en al onze bezittingen komen uiteindelijk uit deze zes elementen. Tegenwoordig kan de mensheid niet meer zonder hen. Deze middelen zijn echter eindig en raken snel op. Als ze eenmaal weg zijn, zijn ze voor altijd weg. We gebruiken de natuurlijke hulpbronnen van de aarde achteloos, zonder na te denken over wat de vervangingen zullen gaan worden, terwijl miljarden tonnen afval elk jaar op stortplaatsen terechtkomen. De eenvoudige oplossing hiervoor is recycling – de zevende bron, die steeds weer opnieuw kan worden gebruikt.

Met GreenMatter zetten wij het afval uit kunstgrasvelden om tot een circulaire grondstofstroom, door het vervaardigen van gerecyclede producten. Dit doen wij nu ruim 3 jaar en wij zijn in die jaren al enorm gegroeid. Niet alleen in het aantal producten dat we leveren of het assortiment aan producten, maar ook op het gebied van het creëren van bewustwording.

In 2030 moet het grondstoffenbeleid 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Om dit voor elkaar te krijgen steunt de overheid circulaire initiatieven. Met GreenMatter hebben wij het voortouw genomen om de kunstgrasafvalberg te verkleinen en een circulaire grondstofstroom in beweging te brengen door het vervaardigen van producten uit gerecycled kunstgras. Door hergebruik van deze grondstoffen kan afval worden voorkomen.

Wist je trouwens dat onze producten aan het einde van de levensduur opnieuw gerecycled kunnen worden en er weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden? Zo kunnen de grondstoffen door verschillende generaties worden hergebruikt!

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter