Homepage / nieuwsoverzicht/GreenMatter – Groen doet ertoe!

GreenMatter – Groen doet ertoe!

09/11/2020

In een speciale nieuwsbrief over GreenMatter hebben wij ons voorgesteld als totaalpartner op het gebied van recycling van kunstgrasvezels uit oude kunstgrasvelden. Op deze site is te zien dat wij op dit moment 6 velden hebben verwerkt en 78682 kg GreenMatter producten hebben vervaardigd.

Meerdere projecten

Inmiddels hebben al aardig wat opdrachtgevers interesse getoond en zijn de eerste GreenMatter producten besteld of geleverd. Onze kantplanken zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Bij HC Rotterdam zijn twee hockeyvelden rondom voorzien van GreenMatter kantplanken die dienen als slagplank. In Beverwijk, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Dordrecht, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Delft worden diverse velden voorzien van GreenMatter kantplanken voor infillbehoud en ter voorkoming van de verspreiding van microplastics. In Den Haag wordt de plank als opsluitband gebruikt ter opsluiting van een cricketpitch. Verder zijn er de afgelopen periode diverse producten voor buitenmeubilair van gerecycled kunstgras geleverd. Zo zijn er op sportpark Middenmeer (Amsterdam) picknickbanken (2-persoons en 4-persoons) en diverse parkbanken geplaatst. Ook zullen hier binnenkort de eerste bloembakken van GreenMatter geleverd worden. Daarnaast heeft de gemeente Amsterdam gekozen voor borstelmatten van gerecycled kunstgras. Het bedrijf Secrid heeft voor haar personeel 10 picknicktafels besteld en de gemeente Breda heeft gekozen voor 4-persoons picknicksets. De circulariteit en het bijdragen aan het verkleinen van de kunstgras afvalberg is voor deze opdrachtgevers doorslaggevend om te kiezen voor GreenMatter.

Kantplank verdiept in betonplaat

Struyk Verwo heeft een betonplaat ontwikkeld waarin de GreenMatter kantplank verdiept kan worden aangebracht. Deze oplossing speelt nog meer in op de wens om infill op de velden te behouden en het voorkomen van het verspreiden van microplastics. In samenwerking met adviesbureau B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen worden deze platen in Leidschendam-Voorburg toegepast. In Rotterdam worden binnenkort de eerste renovatieplaten geleverd waarbij de plank verzonken kan worden aangebracht. Het voordeel van deze plaat is dat de hekwerken kunnen blijven staan en de omliggende verharding tijdens de renovatie van het veld gewoon kan blijven.

Verschillende toepassingen mogelijk

Wij vinden het belangrijk om samen met onze opdrachtgevers steeds nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor op en rond het sportveld. Naast de producten van het eerste uur zoals de kantplank en buitenmeubilair, zijn er inmiddels nieuwe producten bijgekomen. Naast de 20 cm hoge kantplank hebben wij nu ook een kantplank van 15 cm hoogte (GreenMatter ‘SMALL’) ontwikkeld en aan het leveringsprogramma toegevoegd. Door de hoogte is deze plank beter toepasbaar bij sportvelden die tevens zijn voorzien van reclameborden. Verder gaan wij binnenkort een tribunestoel in ons assortiment opnemen die deels bestaat uit gerecycled kunstgras. Op dit moment worden deze tribunestoelen getest op duurzaamheid en UV.

Unieke producteigenschappen (meten is weten)

Samen met onze productiepartner Lankhorst Recycling Products werken wij continu aan het verbeteren en doorontwikkelen van onze producten. Wij hechten grote waarde aan kwalitatief hoogwaardige producten en de invloed hiervan op mens en milieu. Naast een REACH statement en grondstoffenverklaring hebben wij ook een ZZS onderzoek uitgevoerd. Dit om te garanderen dat het product veilig voor mens en natuur is. Door de unieke productie- en zuiveringsmethode kan dit resultaat worden gegarandeerd voor alle GreenMatter producten. Onze REACH statement en grondstoffenverklaring geven opdrachtgevers meer zekerheid over de herkomst en verwerking van grondstoffen en de invloeden op mens en milieu. Om nog meer zekerheid te bieden voldoen wij met de productie van GreenMatter producten aan ISO 9001 (kwaliteit) , ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001(veiligheid).

Onze producten zijn vervaardigd uit gerecyclede kunstgrasvezels en zijn glasvezelversterkt en UV-resistent uitgevoerd. De verwachte levensduur is minimaal 50 jaar en na einde levensduur kunnen de producten 100% door onze productiepartner Lankhorst worden gerecycled. Circulariteit is een speerpunt binnen ons initiatief GreenMatter en daarom is de samenstelling van onze producten 100% recyclebaar. Door de producten op een zorgvuldige wijze te ontwerpen wordt metaal en kunststof gescheiden in het systeem toegepast. Dit resulteert in een eenvoudige scheiding van materiaal en garandeert dat alle componenten zonder additionele vervuiling en toename in de CO2 footprint gerecycled kunnen worden.

Bij de keuze voor gerecyclede, circulaire producten is het raadzaam om deze certificaten op te vragen zodat je zekerheid krijgt over de oorsprong en het toepassen van verantwoorde producten.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter