Homepage / nieuwsoverzicht/GreenMatter op volle toeren!

GreenMatter op volle toeren!

09/11/2020

Nog niet zo lang geleden lanceerden wij het initiatief GreenMatter. De missie van GreenMatter is ervoor zorgen om de kunstgrasvezels van oude kunstgrasvelden te recyclen en te vervaardigen tot nieuwe producten. Met een assortiment van parkbanken, picknicksets en kantplanken werd er een begin gemaakt aan deze circulaire missie. Inmiddels hebben verschillende gemeenten interesse getoond en zijn de eerste GreenMatter producten reeds geleverd en te zien rondom de sportvelden!

De kunstgras afvalberg verkleinen

Zo zijn er picknicksets te vinden op het sportcomplex van voetbalvereniging WV-HEDW en zijn er tevens verschillende GreenMatter parkbanken te vinden op sportpark Middenmeer te Amsterdam. In de Gemeente Utrecht is eind vorig jaar een start gemaakt om de sportvelden te voorzien van gerecyclede kunstgras kantplanken ter voorkoming van de verspreiding van microplastics en het behoud van infill op het sportveld. De eerste stappen zijn dus gezet in het verkleinen van de kunstgras afvalberg. Op dit moment wordt er bij HC Rotterdam hard gewerkt met het monteren van gerecyclede kunstgras kantplanken rondom twee hockeyvelden en wordt er volgende week gestart om drie kunstgras voetbalvelden ook te voorzien van deze kantplanken.

Cijfers

GreenMatter kan in korte tijd dan ook mooie cijfers laten zien. Sinds de officiële start eerder dit jaar, zijn er al 1978 Greenmatter producten in bestelling en deels geleverd. Dit aantal staat gelijk aan de recycling van vijf kunstgrasvelden en de verwerking van 60497 kilogram kunstgrasvezels! In totaal zijn er 7425 meters kantplanken in bestelling en deels geleverd.

Meer weten?

Wil je meer weten over GreenMatter en het verkleinen van de kunstgras afvalberg? Neem dan eens  een kijkje op www.greenmatter.nl. Uiteraard staan wij je ook graag persoonlijk te woord! Wij zijn te bereiken via 0252 – 683 300 of via [email protected].

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter