Homepage / nieuwsoverzicht/GreenMatter walbeschoeiing toegepast in Amsterdam

GreenMatter walbeschoeiing toegepast in Amsterdam

09/11/2020

Dat de Gemeente Amsterdam openstaat voor innovaties op het gebied van duurzaamheid, is al enkele jaren bekend. Eerder mochten wij verschillende sportvelden al voorzien van GreenMatter kantplanken en ook onze gerecyclede picknicktafels, parkbanken en bloembakken zijn te vinden op de Amsterdamse sportparken. Onlangs mochten wij een pilotproject starten met onze nieuwe GreenMatter walbeschoeiing! Op sportpark Middenmeer is onlangs naar volle tevredenheid van alle partijen 100m1 walbeschoeiing geplaatst. Door de groene kleur van de gerecyclede walbeschoeiing gaat het geheel mooi op in de natuurlijke omgeving.

Walbeschoeiing zorgt voor een strakke afwerking bij sloten en voorkomt het wegspoelen van grond en daarmee het verzakken van bermgrond of bestrating. Normaliter worden deze walbeschoeiingen vervaardigd uit hout of (gerecycled) kunststof. Echter, de afgelopen periode is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van walbeschoeiing die vervaardigd is uit kunstgrasvezels van oude kunstgrasvelden. Hiermee is er een nieuw product ontwikkeld dat bijdraagt aan het verkleinen van de kunstgrasafvalberg. Met een verwachte technische levensduur van 50 jaar, beschikt de walbeschoeiing over ideale, duurzame eigenschappen.

GreenMatter walbeschoeiing

De GreenMatter walbeschoeiing is vervaardigd uit gerecycled kunstgras van te vervangen kunstgrasvelden (geen productieafval) en is verkrijgbaar in verschillende hoogtematen. Met name de ijzersterke koppeling van de schotten is uniek, waardoor het niet nodig is om de palen exact op het verbindingspunt van de panelen te plaatsen. Dit levert een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing op, omdat daardoor eerst de palen en vervolgens de panelen in één gang geplaatst kunnen worden. Juist op het scheidingsvlak van water en lucht, waar alle houtsoorten het meest gevoelig zijn voor rot, is de gerecyclede GreenMatter walbeschoeiing een uitstekende keuze. Het paneel heeft een optimale lengte van 2,1 meter en is licht in gewicht. Hierdoor is het paneel goed te hanteren en efficiënt te plaatsen. Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement.

Download hier het productblad!

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Recycling Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld. Door deze

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter