Homepage / nieuwsoverzicht/Duurzame inrichting openbare ruimtes

Duurzame inrichting openbare ruimtes

09/03/2023

Met ons uitgebreide aanbod aan producten hebben wij als doel om de openbare ruimtes steeds meer te voorzien van circulaire producten.

De term duurzaamheid is de afgelopen jaren een hot topic gebleken. Het klimaat is aan het veranderen en de samenleving wordt zich er steeds meer van bewust dat er maatregelingen genomen moeten worden om een duurzame toekomst te realiseren. De overheid komt met allerlei regelgevingen waar bedrijven aan moeten voldoen. Ook in de openbare ruimtes kan veel worden verduurzaamd. Het grondstoffenbeleid moet in 2030 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Inmiddels houden veel gemeenten zich serieus bezig met het implementeren van verschillende circulaire oplossingen. Met z’n allen kunnen wij het verschil maken om ervoor te zorgen dat we komen tot een volledig circulaire (sport)omgeving.

Duurzaamheid is niet alleen een trend

De planeet is in gevaar. De samenleving wordt zich er steeds meer van bewust dat de planeet kwetsbaar is, waardoor duurzaamheid niet alleen een trend maar vooral een must is geworden. Het ethische moraal speelt een grote rol in de verduurzaming. Het sentiment voor bedrijven en merken waar duurzaamheid hoog op de agenda staat wordt steeds groter. Zo is uit onderzoek gebleken dat in 2020,  58% van de mensen meer vertrouwen had in een bedrijf/merk waar duurzaamheid een grote rol speelt. Als je als bedrijf of overheid een steentje wil bijdragen aan een duurzame toekomst, dan ontkom je niet meer aan een duurzame bedrijfsvoering. Wat voor rol kunnen wij als GreenMatter hierin spelen?

Circulaire economie

In 2016 heeft de Europese Unie een nieuwe weg ingeslagen. Het klimaatakkoord van Parijs werd ondertekend met als doel om de opwarming van de aarde te beperken. De EU wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn en daarom is een circulaire economie essentieel. Wij hebben met GreenMatter het voortouw genomen bij het recyclen van afval afkomstig uit kunstgrasvelden en het kunstgras weer te verwerken tot nieuwe producten voor op en rond het sportveld en daarbuiten. Onze missie is dan ook vanaf het begin geweest; het afval uit kunstgrasvelden omzetten tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten. Want het kunstgrasafvalprobleem wordt niet opgelost met het alleen ophalen van de versleten matten.

Circulaire openbare ruimtes

Wij gebruiken het afval uit kunstgras om circulaire producten te produceren. Door kunstgras te recyclen behaal je CO2 winst. De inrichting van de openbare ruimte is makkelijk van circulaire producten te voorzien. Waarom zou je in een park bijvoorbeeld niet voor een gerecyclede kunstgras parkbank gaan in plaats van een ‘gewone’ parkbank? Wij hebben meerdere opties in het leveringsprogramma opgenomen om zo de gehele openbare ruimte van circulaire producten te kunnen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan picknicktafels, bloembakken, mobiele zitbanken, vlonderplanken, dekplanken, vissteigers en walbeschoeiing. Met ons uitgebreide aanbod aan producten hebben wij als doel om onder andere de openbare ruimtes steeds meer te voorzien van circulaire producten om zo met elkaar een duurzame toekomst tegemoet te gaan!

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter