Homepage / nieuwsoverzicht/MKI-berekening biedt transparantie

MKI-berekening biedt transparantie

15/04/2021

Met een MKI- berekening (milieukostenindicator) wordt de milieu-impact van een product of ontwerp aangetoond. Hierdoor wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel van projecten. Om met elkaar een circulaire economie te bereiken moeten we onder andere zorgvuldig omgaan met materialen. Duurzaam gebruik van materiaal is daarom essentieel.

Onze producten zijn vervaardigd uit gerecyclede kunstgrasvezels. De verwachte levensduur is minimaal 50 jaar en na einde levensduur kunnen de producten 100% worden gerecycled. Om de milieu-impact verder te verkleinen is Lankhorst in 2020 geheel overgestapt op Groene stroom. Zij hebben gekozen voor HollandseWind met SMK keurmerk, de meest duurzame variant.

Certificaten

Samen met onze productiepartner Lankhorst Engineered Products werken wij continue aan het verbeteren en doorontwikkelen van onze producten. Wij hechten grote waarde aan kwalitatief hoogwaardige producten en de invloed daarvan op mens en milieu. Om opdrachtgevers op een transparante wijze te garanderen dat onze producten veilig zijn voor mens en milieu hebben wij een REACH statement en grondstoffenverklaring en een ZZS onderzoek uitgevoerd. Deze certificaten /onderzoeken geeft onze opdrachtgevers reeds de zekerheid over de oorsprong en het toepassen van verantwoorde producten.

MKI-berekening

Naast de zekerheden die wij opdrachtgevers al bieden, vragen ook steeds meer opdrachtgevers zoals gemeenten en ingenieursbureaus om een MKI (milieukostenindicator). Om die reden hebben wij onlangs een MKI-berekening laten uitvoeren door onderzoeks- en ingenieursbureau Tauw. Een dergelijke berekening maakt de milieu-impact van onze producten concreet en vergelijkbaar en daardoor kunnen opdrachtgevers een onderbouwde keuze maken. Het rapport met daarin de uitkomsten van de impact van onze producten op het milieu is op aanvraag beschikbaar via [email protected].

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter