Homepage / nieuwsoverzicht/Ook de gemeente Sudwest Fryslan serieus bezig met zorgplicht

Ook de gemeente Sudwest Fryslan serieus bezig met zorgplicht

16/03/2021

Zowel opdrachtgevers als -nemers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wettelijke zorgplicht om de bodem schoon te houden. Gemeente Súdwest Fryslân neemt hierin ook haar verantwoordelijkheid.

De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) heeft samen met alle betrokkenen een vernieuwd zorgplichtdocument opgesteld. In dit document wordt onder andere besproken hoe verspreiding van instrooimateriaal en vezels kan worden voorkomen. Instrooirubber en afval van kunstgrasslijtage zijn microplastics. De verspreiding van microplastics moet worden tegengegaan. Een van de oplossingen hiervoor die wordt aangedragen door BSNC is de velden voorzien van kantplanken, borstelmatten of andere voorzieningen die verspreiding buiten het veld voorkomen.

Gemeente Sudwest Fryslan

Ook de gemeente Súdwest Fryslân heeft haar verantwoordelijkheid genomen met betrekking tot de zorgplicht door in totaal 103 m2 aan gerecyclede borstelmatten te bestellen die worden verdeeld over verschillende sportparken binnen de gemeente.

Met het aanschaffen van onze gerecyclede producten die bijdragen aan de zorgplicht slaat men twee vliegen in één klap. Door het toepassen van deze producten dragen gemeenten bij aan hun wettelijke zorgplicht om de bodem schoon te houden door het tegengaan van verspreiding van microplastics. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan het verkleinen van de kunstgrasafvalberg. Bovendien heeft het nog een extra voordeel. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft in 2019 enkele maatregelen beschreven waarmee partijen bij aanvraag van de BOSA 2020 extra financiering (10% extra) kregen. Hieronder vallen onder andere de kantplanken en uitlooproosters die van gerecycled kunstgras zijn gemaakt.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter