Homepage / nieuwsoverzicht/Project gerecyclede kunstgras damwand Bosbaan afgerond

Project gerecyclede kunstgras damwand Bosbaan afgerond

03/06/2021

Begin dit jaar hebben wij voor project Bosbaan te Amsterdam 120 meter combi-damwand mogen leveren met daarin de kunstgrasvezels van bijna een versleten voetbalveld verwerkt. Volgens Richard Krabhuis, teammanager sportparken Zuid is dit een uniek project omdat het wereldwijd de eerste keer is dat een dergelijk project op zo’n schaal wordt uitgevoerd. De gemeente zet hiermee een grote stap in de goede richting.

Voor de Bosbaan in het Amsterdamse Bos hebben wij recent de combi-damwanden mogen leveren. Alleen is de samenstelling van de wand voor dit project anders dan ‘normaal’. In totaal zijn er 600 damwandplanken geleverd, waarbij de kop van de plank van kunststof is. In het kunststofmengsel wat voor dit project is toegepast, is het aandeel gerecycled kunstgras 88%. Totaal is in het project van de Bosbaan ruim 8.000 kg gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden verwerkt.

Project Bosbaan in het Amsterdamse Bos

Inmiddels is het project naar volle tevredenheid van alle partijen afgerond. De gemeente Amsterdam wil in 2050 een circulaire stad zijn waarin waardevolle materialen en grondstoffen hergebruikt worden. Met het recyclen van een volledig voetbalveld van kunstgras wordt weer een goede stap gemaakt in het circulair gebruik van grondstoffen binnen de gemeente. De gemeente beheert op dit moment zo’n 100 kunstgrasvelden die ze na einde levensduur allemaal op een circulaire wijze wil laten terugkomen op of rond het sportpark of daarbuiten.

Interessant bericht gemeente Amsterdam

Om haar bewoners op het gebied van duurzaamheid op de hoogte te houden, hebben zij een bericht op hun website geplaatst over het project Bosbaan. Lees hier het gehele bericht.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter