Homepage / nieuwsoverzicht/Volop GreenMatter bij Radboud Universiteit Nijmegen

Volop GreenMatter bij Radboud Universiteit Nijmegen

03/05/2022

De mobiele zitbanken op de tennisbaan en de picknicktafels op het terras van het Radboud Sportcentrum.

Wie een rondje doet over het Sportcentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen zal veel GreenMatter producten tegenkomen. Voor de Radboud Universiteit Nijmegen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt voor de korte én lange termijn. Marco van Beuningen denkt als Coördinator Beheer Sportfaciliteiten graag mee hoe we met elkaar een duurzame sportsector kunnen realiseren.

Zo kwam hij op het idee om voor de tennisbanen mobiele zitbanken van gerecycled kunstgras door ons te laten maken. Na wat ontwerptekeningen zijn de mobiele zitbanken uiteindelijk geleverd op de tennisbanen van het Radboud Sportcentrum en hebben wij een mooi nieuw product kunnen toevoegen aan het GreenMatter leveringsprogramma.

Naast de 12 tennisbanen, beschikt de universiteit ook over onder andere twee voetbalvelden, die voorzien zijn van GreenMatter kantplanken en borstelmatten. Met het afnemen van deze producten neemt de Radboud Universiteit ook haar verantwoordelijkheid met betrekking tot de zorgplicht.

Na het sporten kunnen de studenten plaatsnemen aan de picknicktafels van gerecycled kunstgras op het terras. Naast studenten maken ook medewerkers, particulieren en bedrijven gebruik van de sportfaciliteiten, met keuze uit 80 verschillende sporten. Tevens zijn er dagelijks 40 studentensportverenigingen te vinden op het complex van het Sportcentrum.

Marco van Beuningen ervaart de samenwerking met GreenMatter als zeer prettig. “Het gezamenlijk ontwikkelen van een nieuw en succesvol product is voor herhaling vatbaar. Vanuit de studentensportverenigingen alsmede andere gebruikers krijgen we lovende kritieken over de producten van GreenMatter. Er zijn bij ons nog een aantal ideeën waar wij graag producten van GreenMatter voor willen inzetten de komende jaren.”

Het Radboud Sportcentrum is een mooi voorbeeld van hoe verschillende duurzame oplossingen gebruikt kunnen worden rondom een universiteit!

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter