Rubber oplossingen

In samenwerking met CERU hebben wij het initiatief genomen om het rubber uit kunstgrasvelden die aan het einde van hun levensduur zijn, een nieuw leven te geven. SBR rubber infill was altijd veruit het meest gebruikte infillmateriaal voor kunstgrasvelden. Vanaf 2023 geldt een verbod op het gebruik van microplastics, waaronder gerecycled materiaal (SBR) in kunstgrasvelden. Dit is met een overgangsperiode van 8 jaar. Dit verbod betekent dat als het SBR rubber, uit kunstgrasvelden die aan het einde van hun levensduur zijn, niet meer opnieuw in nieuwe velden mag worden toegepast, er een duurzame toepassing verloren zal gaan én er overschot ontstaat.

Het rubber instrooimateriaal, oorspronkelijk vervaardigd uit gerecyclede autobanden, krijgt nu met het assortiment Relife® rubberproducten een nieuwe bestemming. Buitengewoon duurzame rubberoplossingen die niet alleen lang meegaan, maar ook aan het einde van hun levensduur wederom 100% recyclebaar zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat door de samenwerking met CERU, veldeigenaren en overige betrokken marktpartijen, een zinvolle invulling kunnen geven aan het circulaire vraagstuk rondom SBR infill. Download hier de SBR Rubber Digifolder.

CoulorPlay rubber tegel
GreenMatter

ReLife® ColourPlay tegel

MultiDrain rubber tegel
GreenMatter

ReLife® MultiDrain tegel

FitFlex rubber tegel
GreenMatter

ReLife® FitFlex tegel

GrassPlay foto voorkant product
GreenMatter

ReLife® GrassPlay tegel

BasePlay rubber tegel
GreenMatter

ReLife® BasePlay tegel

LawnPlay rubber tegel
GreenMatter

ReLife® LawnPlay tegel

De ‘Recycle the present, save the future’ - Calculator

GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld. Door deze

De levenscycli van SBR rubber

Van autoband tot fitnessvloer! SBR rubber, oorspronkelijk vervaardigd uit gerecyclede autobanden, krijgt dankzij de samenwerking tussen GreenMatter en CERU een nieuw leven door een ruim assortiment Relife® rubberproducten. Deze producten zijn aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar en zo houden we de cirkel gesloten.

GreenMatter cyclus rubber producten

Toepassingen van SBR rubber

Van autoband naar infillmateriaal voor kunstgrasvelden en van infillmateriaal naar nieuwe toepassingen. Het derde leven van SBR rubber kan in veel verschillende toepassingen terugkomen. Denk hierbij aan valdempende tegels voor speelplaatsen, recreatiegebieden en fitness of veelzijdige tegels voor balkons, terrassen of wandelpaden.

GreenMatter QR-FIT beweegbank Amsterdam

Partners

Partners

Wij zijn altijd op zoek naar samenwerkingen met bedrijven die een duurzamere wereld hoog in het vaandel hebben staan. Bedrijven die niet alleen groener ‘willen’ maar ook groener ‘doen’. Net zoals wij! Zo werken wij samen toe naar een groenere toekomst.

Ook een partner worden?
Sluit je aan bij onze groene missie en maak een verschil
in de dag van morgen! 

Vector 57 (1)
Impact maken. Stap voor stap naar een groenere toekomst.
0

Aantal gerecyclede
kunstgrasvelden

0

Aantal kilogram
gerecyclede
kunstgrasvezels

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]