From dreaming,
to building.

Over GreenMatter

Wij zijn een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Beide partners zijn ervaren in productontwikkeling en zijn autoriteit op hun eigen gebied.

Lankhorst Engineered Products is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van gerecyclede plastic producten van de hoogste kwaliteit. Ze zijn breed actief: van vervoerstechnieken en civiele toepassingen tot offshore. Lankhorst staat mondiaal bekend om zijn uitgebreide research faciliteiten en als een uiterst betrouwbare leverancier van ‘mission-critical’ producten, die als vervanging kunnen dienen voor staal, beton en hout.

W&H Sports is aanbieder van innovatieve en hoogwaardige materialen en doeltreffende oplossingen voor opdrachtgevers die toekomstgericht willen denken. Daarbij speelt vooral de laatste jaren duurzaamheid een grote rol. W&H Sports biedt letterlijk oplossingen voor een gezondere en fittere wereld.

Wij hebben als missie om het afval uit kunstgrasvelden om te zetten tot circulaire grondstofstromen door het vervaardigen van gerecyclede producten. Wij brengen op dit moment twee grondstofstromen op gang, te weten: de kunstgrasvezels en het SBR infill uit oude versleten kunstgrasvelden. Met een uitgebreid portfolio duurzame kunstgras- en rubberproducten voor verschillende toepassingen, is er voldoende keuze om de versleten kunstgrasvelden circulair terug te laten komen.

Missie

Het afval uit kunstgrasvelden omzetten tot een circulaire grondstofstroom door het ontwikkelen en vervaardigen van gerecyclede producten.

Visie

Wij willen graag invulling geven aan de circulaire vraagstukken rondom het afval van kunstgrasvelden om op die manier als aanbieder van circulaire oplossingen blijvend het verschil te maken.

Label

Monitoring Recyclates for Europe

Plastic recycling show Europe

Lid van

EMEA
Synthetic Turf Council

Synthetic turf council

Empatec

Voor bewerkingen en het assembleren van onze GreenMatter producten, maken wij gebruik van de diensten van Empatec. Empatec is een sociaal werkbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

De GreenMatter tijdlijn

Periode 1976 - 2018

Sinds de millenniumwisseling zijn er veel kunstgrasvelden aangelegd maar is er te weinig stil gestaan over hoe er met de te vervangen velden moeten worden omgegaan. We kunnen concluderen dat hierin tekort is geschoten en dat waardevolle grondstoffen in een grijs circuit zijn terechtgekomen.

timeline-1

Periode 2018 - 2033

Na de komst van goede recycling faciliteiten blijkt dat recycling en het hergebruik van kunstgras op een verantwoorde en circulaire manier wél mogelijk is! GreenMatter B.V. heeft het voortouw genomen in het hergebruik van gerecyclede grondstoffen afkomstig van versleten kunstgrasvelden door deze te verwerken in producten voor op en rond het sportveld.

timeline-2

Periode 2033 - 2050

Onze missie om het afval uit kunstgrasvelden om te zetten tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten waarbij we uiteindelijk streven naar een 100% circulaire sportomgeving.

timeline-3

En meer technische informatie

Occupational Health and Safety Management System ISO 45001:2018

pefc

Quality Management System ISO 9001:2015

co2 footprint

Environmental Management System ISO 14001:2015

empatec

Ons team

william van Diemen

William van Diemen

Founder

Heeft een passie voor sport en brengt zijn tijd het liefst door met zijn gezin, familie of vrienden. Uitdagingen omarmt die. Zo ook de missie om anderen te inspireren de wereld groener en groener te maken.
stefan-hofman

Stefan Hofman

Directeur

Mijn naam is Stefan Hofman. Als directeur van GreenMatter ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten en partners om samen de kunstgrasafvalberg te verkleinen!
rogier-vink

Rogier Vink

Directeur

Naast directeur van GreenMatter vader van een zoon en dochter en gek op sporten. Onze troubleshooter. Houdt zich bezig met inkoop, transport en het ‘in goede banen leiden, van al onze groene projecten.
Herman Brouwer

Herman Brouwer

Accountmanager

Woonachtig in Sneek en sinds 2021 actief accountmanager bij GreenMatter. Technische uitdagingen en productontwikkelingen maken mij blij. Net als klussen, tuinieren en lezen!
Sander de Goede

Sander de Goede

Accountmanager

Als accountmanager veel in contact met klanten en op zoek naar mogelijkheden voor nieuwe concepten en partnerships.
Jordy Kwaaitaal

Jordy Kwaaitaal

Inkoop & planning

Beoefent naast zijn werk verschillende sporten, zoals: padel, tennis en voetbal! Bij GreenMatter verantwoordelijk voor inkoop, planning/projectbegeleiding en de verkoop.
kevin-winter

Kevin Winter

Inkoop

Woonachtig in het mooie groene Lisse en sinds 2022 werkzaam bij GreenMatter. Als vader van drie kinderen veel langs de sportvelden te vinden en anders zelf aan het voetballen, hardlopen of padellen.
cecile-koestering

Cecile Koestering

Marketing

Sport graag om fit en energiek te blijven, is gek op Scotty (en haar man) en geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin. Schrijft scherpe teksten voor onze online en offline communicatiekanalen.
Jelle van der Valk

Jelle van der Valk

Marketing

De creatieve man binnen het team maar wel vanaf een afstandje. Jelle woont en werkt namelijk in Barcelona.
Teun Zethof

Teun Zethof

Marketing

Al zijn hele leven woonachtig in ‘zijn’ Noordwijk en allerminst van plan om daar te vertrekken. Speelt in het vlaggenschip van de plaatselijke VV. Dagelijks bezig met alle online marketing vraagstukken.

Peter Ruigrok

Marketing

Peter komt uit Hoofddorp. Peter is vaak te zien op én langs de hockeyvelden, als clubfotograaf, als scheidsrechter, of staat langs de lijn als toeschouwer bij 1 van zijn 4 kinderen. Peter houdt zich vooral bezig met de online marketing en communicatie
Celeste

Céleste Elsendoorn

Financiën / Office Manager

Céleste is 48 jaar en komt uit Nieuw-Vennep, op de fiets naar kantoor dus. In haar vrije tijd gaat ze graag hockeyen, tennissen of padellen. Naast het zijn van moeder van 3 kinderen heeft zij altijd werkervaring opgedaan in de administratieve dienstverlening.
Scotty GreenMatter

Scotty

Chief Happiness

Onze vriend, kuitenbijter en Chief Happiness. Soms wat druistig maar altijd klaar om, met zijn onvoorwaardelijke liefde en vrolijke aanwezigheid, een glimlach op onze gezichten te toveren.

Samenwerkende partijen

Impact maken. Stap voor stap naar een groenere toekomst.
0

Aantal gerecyclede
kunstgrasvelden

0

Aantal kilogram
gerecyclede
kunstgrasvezels

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]