Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

25 april 2024

Sporten op een nieuwe vloer van gerecycled kunstgras; hoe mooi is dat. Sportbedrijf Arnhem heeft hierin de primeur door als eerste een modulaire sportvloer van gerecycled kunstgras in gebruik te nemen. Samen met onze producent van modulaire vloeren, Bergo Sports Flooring, hebben wij een GreenMatter tegel ontwikkeld die voor 50% bestaat uit gerecyclede grondstoffen van versleten kunstgrasvelden.

Op sportcentrum Valkenhuizen is recent het eerste 3×3 basketball court gerealiseerd met GreenMatter modulaire sporttegels. Volgens Leo Berrevoets, manager Vastgoed & Duurzaamheid bij Sportbedrijf Arnhem, hebben zij duurzaamheid hoog in het vaandel staan en maken zij heel bewust de keuze voor de meest duurzame optie. Bekijk hier het interview met Leo Berrevoets.

De GreenMatter modulaire tegel is leverbaar in de kunstgras kleur (donkergroen), in de varianten GreenMatter Ultimate en GreenMatter Ultimate Plus en kan worden voorzien van belijning en logo’s. Ook is het mogelijk om de GreenMatter tegel te combineren met de modulaire tegels van kunststof, zodat er voor verschillende kleuren gekozen kan worden. De vloer is 100% recyclebaar.

Oplossingen toegepast in dit project

GreenMatter

Modulaire sportvloer

Gerelateerde toepassingen

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Eerste grastegels van gerecycled kunstgras op groen terras

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]