Week van de Circulaire Economie

10 februari 2022

Het is de Week van de Circulaire Economie. Deze week is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen.

Een mooi moment om extra stil te staan bij circulariteit. Met GreenMatter doen we dit inmiddels ruim 2 jaar en wij zijn in die 2 jaar enorm gegroeid. Niet alleen met het aantal producten dat we leveren maar ook qua overbrengen van bewustwording.

Het grondstoffenbeleid moet in 2030 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Om dit voor elkaar te krijgen steunt de overheid circulaire initiatieven. Met GreenMatter hebben wij het voortouw genomen om de kunstgrasafvalberg te verkleinen en een circulaire grondstofstroom in beweging te brengen door het vervaardigen van producten uit gerecycled kunstgras. Verandering start bij de opdrachtgevers. Om hen daarin inzicht te geven én te informeren, hebben wij een infographic ontwikkeld. In deze infographic laten wij zien dat het mogelijk is om iedere versleten kunstgrasvezel op circulaire wijze terug te brengen op of rond het sportpark of daarbuiten. Voordat we 100% circulair zijn, dienen er de nodige stappen gezet te worden. Als het aan ons ligt gaan wij die uitdaging met elkaar aan.

Gerelateerde toepassingen

Gemeente Amsterdam kiest voor GreenMatter startvlotten

Groene inrichting op het sportpark van FC Lisse

Boarding van hout naar gerecycled kunstgras

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]