Partners

Wij zijn altijd op zoek naar samenwerkingen met bedrijven die een duurzamere wereld hoog in het vaandel hebben staan. Bedrijven die niet alleen groener ‘willen’ maar ook groener ‘doen’. Net zoals wij! Zo werken wij samen toe naar een groenere toekomst.
oplossingen

Re-Match

Re-Match is een toeleverancier van gerecyclede grondstoffen voor onze producten. Re-Match heeft in Nederland een recycling faciliteit in Tiel en met behulp van de gepatenteerde techniek van Re-Match kunnen eigenaren van sportvelden hun versleten kunstgras laten recyclen tot hoogwaardige, circulaire materialen waarbij zij zeker weten dat dit op een milieuveilige manier gebeurt. Wij zorgen er vervolgens voor dat het materiaal wordt omgezet tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten.

GBN-AGR

GBN-AGR is een toeleverancier van gerecyclede grondstoffen (RTA) voor onze producten. GBN-AGR heeft een recycling faciliteit in Amsterdam en levert RTA aan ons. In het proces van GBN AGR wordt de kunstgrasmat (nadat deze leeg geklopt, gereinigd en verkleind is) verwerkt tot een agglomeraat. RTA staat voor Recycled Turf Agglomerate en is een agglomeraat van de gerecyclede kunstgrasmat. Wij zorgen er volgens voor dat het afval uit kunstgrasvelden wordt omgezet tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten.

Empatec

Voor eventuele bewerkingen en het assembleren van onze producten, maken wij gebruik van de diensten van Empatec. Empatec is een sociaal werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bergo Flooring

Bergo Flooring is een internationale speler op het gebied van modulaire sportvloeren. Normaliter worden deze tegels van polypropyleen gemaakt. Samen met Bergo hebben wij gekeken of kunstgrasvezels gebruikt konden worden voor de productie van de modulaire sportvloertegels. En dat is gelukt! De GreenMatter modulaire sportvloer bestaat voor 50% uit herbruikbare grondstoffen van versleten kunstgrasvelden. De tegel is leverbaar in de kunstgras kleur (donkergroen) en na einde levensduur 100% recyclebaar.

QR-FIT

QR-FIT laat mensen meer bewegen door het laagdrempelige en unieke beweegaanbod. Door middel van beweegroutes met QR-codes kan iedereen op zijn of haar eigen niveau sporten en bewegen. Achter de QR-codes zit een oefening die je eenvoudig kunt uitvoeren door de korte instructievideo te bekijken. De oefeningen rouleren elke dag, waardoor elke dag een unieke beweegervaring is. De staanders met daarop de QR-code waren van hout, maar vanaf nu worden alleen nog maar onze  staanders van gerecyclede kunstgras geplaatst.

Daplast

Met stoelenproducent Daplast, hebben wij een concept ontwikkeld als bijdrage aan de circulaire economie met als doel: de levenscyclus van producten zoveel mogelijk te sluiten, gebruik van water/ energie te reduceren en afval door hergebruik te voorkomen. De tribunestoelen zijn 100% recyclebaar en kunnen opnieuw worden gebruikt om andere plastic producten te maken. Daarnaast hebben we met hen de GreenMatter tribunestoel mogen ontwikkelen. Je raadt het al; deze tribunestoel is vervaardigd uit kunstgrasvezels.

KUCK FITNESS

KUCK FITNESS is producent van outdoor fitnesstoestellen. Deze worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig Azobé hardhout en edelstaal en hebben daardoor een natuurlijke uitstraling. In samenwerking met KUCK FITNESS hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om toestellen van gerecycled kunstgras te maken en dat is gelukt. Wij bieden twee fitnessparken (basic & athletic) met verschillende toestellen van gerecycled kunstgras om een volledige work-out te kunnen doen.

Sam Groofing

Sam Groofing legt sedumdaken aan; oftewel ‘groene’ daken. Zij hebben een zeer duurzaam en flexibel groendak ontwikkeld, waarvan het frame voor de pockets vanaf nu is vervaardigd van gerecycled kunstgras. Deze is na het einde van de levensduur 100% recyclebaar. Gezien onze missie past dit product uitstekend ter uitbreiding van ons leveringsprogramma en het aanbod van circulaire oplossingen voor onze opdrachtgevers.

SolarWoodle

SolarWoodle is een jonge en innovatie onderneming die als doel heeft de wereld ’s nachts van de juiste sfeer te voorzien. Dat doen zij uitsluitend met draadloze verlichting op zonne-energie waardoor het product bijdraagt aan de circulariteit van de leefomgeving en de milieu-impact daarom zeer laag is. Naast de houten variant van de lampen, heeft oprichter Bernard Wesseling nu ook bewust gekozen voor een variant van gerecycled kunstgras.

Purus

Purus ontwikkelt en produceert hoogwaardige en duurzame producten uit gerecyclede secundaire grondstoffen. Op deze manier leveren zij een positieve bijdrage aan het behoud van grondstoffen en de vermindering van afval en CO2. Twee van deze producten zijn de ecoraster (gras)tegel en de ecoraster bloxx, beiden gemaakt van gerecycled kunststof afkomstig van huisvuil, die zij al meer dan 25 jaar succesvol maken. Samen met Purus zijn wij aan de slag gegaan om een grastegel en een bloxx te vervaardigen waarin gerecycled kunstgras is verwerkt. En dat is gelukt! De waterdoorlatende ecoraster (gras)tegel en ecoraster bloxx zijn een combinatie van circulariteit, biodiversiteit en klimaatadaptie en te gebruiken voor bodemversteviging en bodemstabilisatie. Ze zijn vervaardigd van 100% gerecycled kunststof waarvan 50% gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden. De andere 50% bestaat uit kunststof afkomstig uit huisvuil. Aan het einde van de levensduur zijn de tegel en de bloxx 100% recyclebaar.

CERU

CERU zet zich met upcycling initiatieven in om de levensduur van rubber te verlengen en rubberafval te voorkomen. Zij transformeren reeds gerecycled rubbermateriaal tot waardevolle producten die niet alleen lang meegaan, maar ook aan het einde van hun levensduur wederom 100% recyclebaar zijn. 

Sluit je aan bij onze groene missie en maak een verschil
in de dag van morgen! 

Vector 57 (1)