Nu ook gerecycled kunstgras in modulaire vloeren

9 oktober 2023

GreenMatter x Bergo

Het toepassen van gerecycled kunstgras in steeds meer producten, is onze missie. Wij zijn begonnen met het verkleinen van de kunstgrasafvalberg door zelf producten van gerecycled kunstgras te ontwikkelen. Maar inmiddels zijn er ook verschillende bedrijven die samen met ons gerecycled kunstgras verwerken in hun bestaande producten. Bergo Flooring -producent van modulaire sportvloeren- is één van die bedrijven.

Van een oud versleten sportveld naar een nieuwe modulaire sportvloer

Zij hebben samen met ons een modulaire sportvloer -die normaal van volledig recyclebaar kunststof is- ontwikkeld met daarin maar liefst 50 procent gerecyclede grondstoffen van versleten kunstgrasvelden. Sporten op een nieuwe vloer gemaakt van versleten kunstgras! Wij zijn continue op zoek naar nieuwe toepassingen. Om het kunstgrasafval van sportvelden weer zinvol terug te brengen, kijken wij naar oplossingen zowel binnen als buiten de sportsector. Na diverse testen is het ons samen met Bergo Flooring gelukt om een percentage van 50 procent herbruikbare grondstoffen van versleten kunstgrasvelden te verwerken in een modulaire tegel. De GreenMatter modulaire tegel is leverbaar in de kunstgras kleur (donkergroen), in de varianten GreenMatter Ultimate en GreenMatter Ultimate Plus en kan worden voorzien van belijning en logo’s. Ook is het mogelijk om de GreenMatter tegel te combineren met de modulaire tegels van kunststof, zodat er voor verschillende kleuren gekozen kan worden.

Verschillende voordelen

De GreenMatter modulaire sportvloeren zijn ideaal te gebruiken voor tijdelijk of permanent gebruik en voor binnen en buiten, ze zijn uitermate geschikt als multifunctionele sportvloer voor in de openbare ruimte, bij scholen, op vakantieparken of bij sportverenigingen, zijn snel en gemakkelijk te realiseren, zijn waterdoorlatend, zijn geschikt voor diverse sporten en multifunctioneel gebruik, kunnen rondom worden opgesloten door een aluminium opsluitprofiel, zijn onderhoudsarm, zijn te voorzien van belijning en logo’s, zijn gemaakt van 50% gerecycled kunstgras van versleten sportvelden en zijn 100% recyclebaar.

Oplossingen in dit artikel

GreenMatter

Modulaire sportvloer

Gerelateerde toepassingen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]