De opmars van de GreenMatter ecoraster (gras)tegel

11 december 2023

Onlangs hebben wij de GreenMatter ecoraster (gras)tegel geïntroduceerd. Deze waterdoorlatende tegel is een combinatie van circulariteit, biodiversiteit en klimaatadaptie. De tegel is te gebruiken voor bodemversteviging en bodemstabilisatie. Het unieke aan deze tegel is dat deze voor 50 procent bestaat uit gerecycled kunstgras afkomstig van versleten kunstgrasvelden.

De (gras)tegel is de perfecte oplossing voor parkeerplaatsen, looppaden en opslagplaatsen met een hoge belastbaarheid van 800 t/m2 (indien gevuld). Naast gras zijn er verschillende mogelijkheden voor het vullen van de tegel, denk aan kruiden-, sedum- en mosplanten of split. Sinds de lancering zijn de eerste vierkante meters aan tegels al gelegd in Den Haag en Amsterdam.

Gemeente Den Haag

In opdracht van Gemeente Den Haag en aannemer Van der Meer zijn er bij HBS Craeyenhout grastegels gelegd. De GreenMatter ecoraster (gras)tegels komen daar in twee verschillende toepassingen terug. Bij de fietsenrekken zal er gras gaan groeien en tussen de fietsenrekken en het looppad ligt er een strook grastegels gevuld met grind.

Gemeente Amsterdam

Op Sportpark Middenmeer is het afval van ruim 1 kunstgrasveld teruggebracht. Bij TOS Actief is een groen terras aangelegd. Dit terras bestaat onder andere uit onze nieuwe GreenMatter ecoraster (gras)tegels. De tegels op deze locatie zijn gevuld met potgrond kurkgranulaat (om het vocht vast te houden) en voorzien van een laagje split. De grastegels zijn hier en daar ingezaaid met microklaver en looptijm.

Daarnaast is er bij Hockeyclub AthenA tussen de hockeyvelden een strook grastegels gelegd die naast een bijdrage aan circulariteit ook de hittestress rondom de kunstgrasvelden moet verminderen. Naast het vergroenen van de buitenruimte zijn er meer voordelen, zoals; eenvoudige installatie door stabiele klikverbindingen, onderhoudsarm, 100% recyclebaar na einde levensduur en maar liefst 20 jaar garantie. Wie volgt?

Oplossingen in dit artikel

GreenMatter

Ecoraster (gras)tegels

Gerelateerde toepassingen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]