GreenMatter lanceert kunstgrasafval calculator

24 januari 2024

Het grondstoffenbeleid moet in 2030 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Om dit voor elkaar te krijgen nemen steeds meer gemeenten de regie in eigen handen. Wij ondersteunen gemeenten hier graag in door het voortouw te nemen met het verkleinen van de kunstgrasafvalberg en een circulaire grondstofstroom in beweging te brengen. Door hergebruik van deze waardevolle grondstoffen wordt afval voorkomen.

Wij hebben een tool ontwikkeld, de kunstgrasafval calculator, om gemeenten en andere organisaties nog beter te begeleiden in hun groene ambities. Het is een unieke en overzichtelijke tool die het voor gemeenten inzichtelijk maakt of ze aan het grondstoffenbeleid voldoen!

Kunstgrasafval calculator

Hoeveel kunstgrasvelden dienen er binnen jouw gemeente te worden verwerkt? Met behulp van onze kunstgrasafval calculator* kun jij zien hoe waardevol het is om oude kunstgrasvelden te recyclen en ze terug te laten komen in de vorm van gerecyclede producten op en rond de sportvelden. Dit is een belangrijke stap naar een groenere toekomst en het optimaliseren van de levensduur van materialen. Daarbij is het belangrijk dat de herbruikbare grondstoffen van versleten kunstgrasvelden op een zinvolle wijze in beweging worden gebracht, anders ontstaat er alsnog afval.

Vul het aantal te verwerken kunstgrasvelden in en kies uit de selectie aan producten waarin jij geïnteresseerd bent. Inmiddels is het leveringsprogramma van GreenMatter zo uitgebreid dat er voor iedere gemeente zinvolle oplossingen tussen zitten. Zie vervolgens gelijk hoeveel impact je maakt door middel van het totaal aantal verwerkte kilo’s kunstgrasvezels en het percentage gerecycled(e) kunstgrasveld(en).

Download en deel de resultaten

Nederland (en ook de rest van de wereld) heeft behoefte aan pioniers. Mensen die vooruit denken en daar naar durven te handelen. De realiteit is dat er nog steeds veel mensen overtuigd moeten worden om te kiezen voor duurzaamheid. Met deze tool kun je eenvoudig laten zien wat er mogelijk is en hoeveel impact je als individuele organisatie al kunt maken. Wij hebben de mogelijkheid toegevoegd om de resultaten overzichtelijk voor jou op een rijtje te zetten in de vorm van een PDF. Dit document kan binnen de organisatie gedeeld of gepresenteerd worden.

Probeer de kunstgrasafval calculator eens uit! Voor een gedetailleerde offerte op maat en verdere informatie,  kan te allen tijde contact met ons opgenomen worden. Wij staan klaar om te helpen bij het realiseren van jouw duurzaamheidsdoelen!

Recycle the present, save the future.

*Houd er rekening mee dat de berekeningen met deze calculator indicatief zijn en dat hieraan geen rechten kunnen worden ontleend. In de kunstgrasafval calculator wordt gerekend met het gemiddeld aantal kilo’s kunstgrasvezels van een kunstgrasveld. De getoonde producten zijn een nauwkeurige selectie uit ons leveringsprogramma. Voor een offerte op maat kun jij altijd contact met ons opnemen.

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]