De gemeente Haarlemmermeer liep op een gegeven moment tegen een probleem aan waar alle gemeenten tegenaan lopen; wat te doen met oude versleten kunstgrasvelden? Nog niet heel lang geleden eindigden deze velden vaak op stortplaatsen, waar ze langzaam afbraken en een negatieve invloed hadden op het milieu. De gemeente Haarlemmermeer zag samen hierin een kans voor verandering en innovatie; ze gingen met ons de samenwerking aan.
Het denken in oplossingen en daarmee een bijdrage leveren aan een groenere toekomst is (nog) niet voor elke gemeente prioriteit. Maar de toekomst vraagt ons wel zuiniger met onze grondstoffen om te gaan en om groen te denken. Het grondstoffenbeleid moet in 2030 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Om het gemeenten zo makkelijk mogelijk te maken zijn wij – samen met onze partners – elke dag bezig met het creëren van bewustzijn op het gebied van duurzaamheid en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen gemaakt van gerecyclede kunstgrasvezels.
De mogelijkheden nemen toe en bij steeds meer gemeenten groeit het bewustzijn van het kunstgrasafval probleem, zo ook bij gemeente Haarlemmermeer. Deze voorloper op het gebied van circulariteit doorliep de gehele GreenMatter-cyclus; visueel gemaakt in deze video.
De cyclus is als volgt: van het kunstgrasafval probleem bij v.v. Kagia naar onze verwerkingspartner Re-Match. Na de verwerking bij Re-Match worden er door ons nieuwe producten van gemaakt. Vervolgens wordt het product – in dit geval kantplanken – geplaatst door Athos Hekwerken langs de velden bij v.v. Kagia en is de cirkel weer rond.
De video is mede mogelijk gemaakt door Erik Pessel, beheerder sportvelden van de gemeente Haarlemmermeer.
Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]