De levenscycli van SBR rubber: van autoband tot fitnessvloer

3 juni 2024

SBR rubber, oorspronkelijk vervaardigd uit gerecyclede autobanden, krijgt dankzij de samenwerking tussen GreenMatter en CERU een nieuw leven door een ruim assortiment Relife® rubberproducten. Deze producten zijn aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar en zo houden we de cirkel gesloten.

In samenwerking met CERU hebben wij het initiatief genomen om het rubber uit kunstgrasvelden die aan het einde van hun levensduur zijn, een nieuw leven te geven. SBR rubber infill was altijd veruit het meest gebruikte infillmateriaal voor kunstgrasvelden. Vanaf 2023 geldt een verbod op het gebruik van microplastics, waaronder gerecycled materiaal (SBR) in kunstgrasvelden. Dit is met een overgangsperiode van 8 jaar. Dit verbod betekent dat als het SBR rubber, uit kunstgrasvelden die aan het einde van hun levensduur zijn, niet meer opnieuw in nieuwe velden mag worden toegepast, er een duurzame toepassing verloren zal gaan én er overschot ontstaat.

Het rubber instrooimateriaal, oorspronkelijk vervaardigd uit gerecyclede autobanden, krijgt nu met het assortiment Relife® rubberproducten een nieuwe bestemming. Buitengewoon duurzame rubberoplossingen die niet alleen lang meegaan, maar ook aan het einde van hun levensduur wederom 100% recyclebaar zijn.

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]