Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

12 februari 2024

Reeds 78.016,05 kilo gerecycled kunstgras heeft de gemeente Amsterdam laten terugkomen in de stad. Gemeente Amsterdam heeft hiermee meer dan zeven (7,09) complete kunstgrasvelden teruggebracht in de vorm van verschillende toepassingen van gerecycled kunstgras.

Bewustwording

Zij hebben inmiddels wel bewezen dat duurzaamheid niet slechts een ambitie is, maar een haalbare realiteit kan worden. Eén van de missies van GreenMatter is om deze bewustwording op het gebied van duurzaamheid bij alle gemeenten in Nederland te creëren.

Duurzaamheidspionier

Door heel Amsterdam zijn verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd van gerecycled kunstgras. Gemeente Amsterdam is in samenwerking met GreenMatter continu aan het pionieren en op zoek naar nieuwe toepassingen waarin gerecycled kunstgras kan worden toegepast.

Deze voorloper op het gebied van circulariteit doorliep de gehele GreenMatter-cyclus; visueel gemaakt in deze video. Van het kunstgrasafval probleem bij A.V.V. Zeeburgia naar onze kunstgrasafvalverwerkers GBN-AGR en Re-Match. Na de verwerking worden door ons nieuwe gerecyclede kunstgras producten van het kunstgras agglomeraat gemaakt . Vervolgens worden deze producten verdeeld over diverse locaties in Amsterdam.

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]