Nu ook gerecycled kunstgras in groene daken van Sam Groofing

22 augustus 2023

Vergroening door recycling en beplanting

GreenMatter x Sam Groofing

Het toepassen van gerecycled kunstgras in steeds meer producten, is onze missie. Wij zijn begonnen met het verkleinen van de kunstgrasafvalberg door zelf producten van gerecycled kunstgras te ontwikkelen. Maar inmiddels hebben ook verschillende bedrijven zich bij ons gemeld om gerecycled kunstgras te verwerken in hun bestaande producten. Sam Groofing leverancier van groene daken, is één van die bedrijven.

Duurzaam groendak

Zij hebben een zeer duurzaam en flexibel groendak ontwikkeld, waarvan het frame voor de pockets vanaf nu is vervaardigd van gerecycled kunstgras. Deze is na einde levensduur 100% recyclebaar. Gezien onze missie past dit product uitstekend ter uitbreiding van ons leveringsprogramma en het aanbod van circulaire oplossingen voor onze opdrachtgevers. Naast circulariteit zijn klimaatadaptie en biodiversiteit belangrijke thema’s en daarom zijn wij trots dat wij recent gezamenlijk ons eerste project in Amsterdam hebben uitgevoerd. Daar is het dak van de opslagruimte van het onderhoudsmaterieel van Sportpark Middenmeer voorzien van sedum pockets. Naast circulariteit vindt de gemeente Amsterdam klimaatadaptie en biodiversiteit ook zeer belangrijk en dit komt in dit project allemaal samen. Peter van Aalst van Arte-Nova en Peter Vergeer van de gemeente Amsterdam zijn de initiatiefnemers van ons eerste groendak project.

Groendak specificaties

Het groendak werkt onder andere isolerend in de zomer, heeft een retentievermogen van maximaal 30 liter regenwater per m2, licht van gewicht (maximaal 44 kg per m2), verlaagt de omgevingstemperatuur, is CO2-bindend en stimuleert de biodiversiteit. Het concept is flexibel en toepasbaar op alle type daken met een hellingshoek van 0 tot 45 graden waardoor deze binnen de sportsector perfect op de daken van clubhuizen, sporthallen, dug outs en tribuneoverkappingen kunnen worden geplaatst.

Oplossingen in dit artikel

GreenMatter

Groendak frame

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]