Project gerecyclede kunstgras damwand Bosbaan afgerond

3 juni 2021

Begin dit jaar hebben wij voor project Bosbaan te Amsterdam 120 meter combi-damwand mogen leveren met daarin de kunstgrasvezels van bijna een versleten voetbalveld verwerkt. Volgens Richard Krabhuis, teammanager sportparken Zuid is dit een uniek project omdat het wereldwijd de eerste keer is dat een dergelijk project op zo'n schaal wordt uitgevoerd. De gemeente zet hiermee een grote stap in de goede richting.

Voor de Bosbaan in het Amsterdamse Bos hebben wij recent de combi-damwanden mogen leveren. Alleen is de samenstelling van de wand voor dit project anders dan ‘normaal’. In totaal zijn er 600 damwandplanken geleverd, waarbij de kop van de plank van kunststof is. In het kunststofmengsel wat voor dit project is toegepast, is het aandeel gerecycled kunstgras 88%. Totaal is in het project van de Bosbaan ruim 8.000 kg gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden verwerkt.

Project Bosbaan in het Amsterdamse Bos

Inmiddels is het project naar volle tevredenheid van alle partijen afgerond. De gemeente Amsterdam wil in 2050 een circulaire stad zijn waarin waardevolle materialen en grondstoffen hergebruikt worden. Met het recyclen van een volledig voetbalveld van kunstgras wordt weer een goede stap gemaakt in het circulair gebruik van grondstoffen binnen de gemeente. De gemeente beheert op dit moment zo’n 100 kunstgrasvelden die ze na einde levensduur allemaal op een circulaire wijze wil laten terugkomen op of rond het sportpark of daarbuiten.

Interessant bericht gemeente Amsterdam

Om haar bewoners op het gebied van duurzaamheid op de hoogte te houden, hebben zij een bericht op hun website geplaatst over het project Bosbaan. Lees hier het gehele bericht.

Gerelateerde toepassingen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]