MKI-berekening biedt transparantie

15 april 2021

Met een MKI- berekening (milieukostenindicator) wordt de milieu-impact van een product of ontwerp aangetoond. Hierdoor wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel van projecten. Om met elkaar een circulaire economie te bereiken moeten we onder andere zorgvuldig omgaan met materialen. Duurzaam gebruik van materiaal is daarom essentieel.

Onze producten zijn vervaardigd uit gerecyclede kunstgrasvezels. De verwachte levensduur is minimaal 50 jaar en na einde levensduur kunnen de producten 100% worden gerecycled. Om de milieu-impact verder te verkleinen is Lankhorst in 2020 geheel overgestapt op Groene stroom. Zij hebben gekozen voor HollandseWind met SMK keurmerk, de meest duurzame variant.

Certificaten

Samen met onze productiepartner Lankhorst Engineered Products werken wij continue aan het verbeteren en doorontwikkelen van onze producten. Wij hechten grote waarde aan kwalitatief hoogwaardige producten en de invloed daarvan op mens en milieu. Om opdrachtgevers op een transparante wijze te garanderen dat onze producten veilig zijn voor mens en milieu hebben wij een REACH statement en grondstoffenverklaring en een ZZS onderzoek uitgevoerd. Deze certificaten /onderzoeken geeft onze opdrachtgevers reeds de zekerheid over de oorsprong en het toepassen van verantwoorde producten.

MKI-berekening

Naast de zekerheden die wij opdrachtgevers al bieden, vragen ook steeds meer opdrachtgevers zoals gemeenten en ingenieursbureaus om een MKI (milieukostenindicator). Om die reden hebben wij onlangs een MKI-berekening laten uitvoeren door onderzoeks- en ingenieursbureau Tauw. Een dergelijke berekening maakt de milieu-impact van onze producten concreet en vergelijkbaar en daardoor kunnen opdrachtgevers een onderbouwde keuze maken. Het rapport met daarin de uitkomsten van de impact van onze producten op het milieu is op aanvraag beschikbaar via: [email protected].

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]