Homepage / nieuwsoverzicht/Gemeente Amsterdam investeert in sportvoorzieningen

Gemeente Amsterdam investeert in sportvoorzieningen

28/03/2023

Gemeente Amsterdam kiest wederom voor GreenMatter.

De gemeente Amsterdam investeert 22 miljoen in verschillende sportvoorzieningen om te voorzien in de groeiende behoefte. De investeringen zijn gepland in alle delen van de stad. Deze investering is gericht op meer bewegen en buitenspelen, verduurzaming van sportcomplexen en topsport. Ook de Bosbaan wordt onder handen genomen en vernieuwd met duurzame materialen.

Bosbaan Amsterdamse Bos

De Bosbaan in het Amsterdamse Bos is een (inter)nationaal bekende roeibaan. Om aan de geldende regels te voldoen voor internationale roei-evenementen is de Bosbaan twee keer verbreed. In 2026 wordt op de Bosbaan het WK Roeien georganiseerd. Voor die tijd wil de gemeente de Bosbaan op orde hebben. Naast roeien worden op de Bosbaan ook andere sporten beoefend zoals; vissen, zwemmen, kanovaren en drakenbootvaren.

GreenMatter dekplanken

Wij hebben voor dit project het hout van alle startvlotten van de roeibaan vervangen door gerecyclede kunstgras dekplanken. De dekplanken zijn vervaardigd van gerecycled kunstgras van versleten sportvelden en hiermee draagt de gemeente Amsterdam wederom actief bij aan het reduceren van de kunstgrasafvalberg. Totaal is er 6.835 kg gerecycled kunstgras toegepast. De nieuwe dekplanken hebben een verwachte technische levensduur van 50 jaar en zijn aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar. Al eerder hebben wij bij de Bosbaan bijna een compleet kunstgrasveld gerecycled teruggebracht in de vorm van combi-damwanden. Binnenkort wordt er bij de Bosbaan geïnventariseerd op welke wijze de gemeente nog meer aan verduurzaming kan doen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het vervangen van het erevlot, de vissteigers en overige steigers . De gemeente Amsterdam neemt het voortouw om haar afval niet alleen op een circulaire maar vooral zinvolle wijze te regisseren.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter