Homepage / nieuwsoverzicht/GreenMatter producten dragen bij aan zorgplicht

GreenMatter producten dragen bij aan zorgplicht

16/02/2021

De zorgplicht voor het milieu bij de aanleg en het onderhoud van sportvelden is heel belangrijk. Zeker bij kunstgrasvelden.

Daarom heeft de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) samen met alle betrokkenen een vernieuwd zorgplichtdocument opgesteld. Opdrachtgevers en -nemers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wettelijke zorgplicht om de bodem schoon te maken.

In het vernieuwde zorgplichtdocument wordt onder andere besproken hoe verspreiding van instrooimateriaal en vezels kan worden voorkomen. Instrooirubber en afval van kunstgrasslijtage zijn microplastics. De verspreiding van microplastics moet worden tegengegaan. Een van de oplossingen hiervoor die wordt aangedragen door BSNC is de velden voorzien van kantplanken, boarding of andere voorzieningen die verspreiding buiten het veld voorkomen.

Wij kunnen hierin een rol spelen met de volgende gerecyclede producten:

Kantplanken met rubberen strip

De GreenMatter kantplank 2.0 vervaardigd uit gerecycled kunstgras van te vervangen kunstgrasvelden (geen productieafval). De onderlinge verbinding van kantplank 2.0 bestaat uit een gerecycled kunstgras koppelstuk. De kantplanken worden aangebracht in een aluminium onderprofiel en deze kan optioneel worden voorzien van een rubberen strip om oneffenheden in het straatwerk op te vangen.

Borstelmatten

Onze gerecyclede borstelmat bestaande uit kunstgras balken van 43×43 mm kan verdiept worden aangebracht waardoor er sprake is van een hoge vuilopvang capaciteit.

Win-winsituatie

Met deze producten die zijn vervaardigd van gerecycled kunstgras sla je dan ook twee vliegen in één klap. Door het toepassen van deze producten dragen gemeenten bij aan hun wettelijke zorgplicht om de bodem schoon te houden door het tegengaan van verspreiding van microplastics. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan het verkleinen van de kunstgrasafvalberg. Klik hier voor onze infographic.

Infillbehoud en tegengaan van microplastics is in Nederland al een tijd een hot topic. Ook in andere Europese landen gaat dit onderwerp steeds meer spelen. Mede daarom organiseert ESTC –  de Europese branchevereniging voor de kunstgrasindustrie – 24 februari aanstaande een webinar hierover.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter