Gemeente Amsterdam kiest voor GreenMatter.

Gemeente Amsterdam kiest voor GreenMatter startvlotten

12 augustus 2023

Gemeente Amsterdam heeft 22 miljoen uitgetrokken om te investeren in de verschillende stadsdelen. De investeringen worden gedaan met verschillende doeleinden. Zo willen ze het bewegen en buitenspelen stimuleren en staat het verduurzamen van de sportcomplexen centraal. Ook de bosbaan is vernieuwd en voorzien van duurzame materialen.

Bosbaan Amsterdamse bos

De bosbaan in het Amsterdamse bos is een befaamde roeibaan. De bosbaan wordt gebruikt voor allerlei roei-evenementen. In 2026 wordt zelfs het WK roeien georganiseerd. Om aan de geldende regelgevingen voor roei-evenementen te voldoen is de bosbaan al twee keer verbreed. Daarnaast wil de gemeente voor het WK, de bosbaan geheel op orde hebben.

GreenMatter oplossingen

Bij dit project hebben wij de houten startvlotten van de roeibaan vervangen door gerecyclede kunstgras dekplanken. De GreenMatter producten zijn vervaardigd van gerecycled kunstgas van versleten sportvelden en op deze manier brengt de gemeente Amsterdam hun eigen versleten kunstgrasvelden terug in nieuwe circulaire toepassingen. In totaal is er 6.835 kg gerecycled kunstgras toegepast. De verwachte technische levensduur van de GreenMatter dekplanken zijn 50 jaar en na het einde van de levensduur zijn deze weer 100% recyclebaar. Naast de nieuwe startvlotten, hebben wij de bosbaan ook al eens voorzien van combi-damwanden. Hier is bijna een compleet kunstgrasveld gerecycled teruggebracht. De komende tijd wordt er door gemeente Amsterdam geïnventariseerd of er nog meer verduurzaamd kan worden bij de bosbaan. Gemeente Amsterdam is volop bezig met het reduceren van de kunstgras afvalberg en wij dragen hier als GreenMatter graag ons steentje aan bij. Verder denken wij graag mee over nieuwe oplossingen.

Oplossingen toegepast in dit project

GreenMatter

Dekplank met gripstrips

Gerelateerde toepassingen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]