Doorontwikkeling in de GreenMatter kantplanken

9 november 2020

GreenMatter kantplanken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is de kantplank met een hoogte van 15 en een hoogte van 20 centimeter te bestellen. In een eerder stadium werd er, in samenwerking met Struyk Verwo, al een betonplaat met uitsparing gemaakt waardoor onze kantplanken verdiept kunnen worden aangebracht. Om de kans tot ongewenste verspreiding van infill en microplastics tot het minimum te beperken, hebben wij nu een toepassing ontwikkeld waarbij de kantplank wordt voorzien van een rubberen strip.

GreenMatter kantplank 2.0

Het grote verschil met de eerdere kantplanken is dat de GreenMatter kantplank onderling verbonden wordt door een koppelstuk, dat is vervaardigd uit gerecycled kunstgras. Daarmee is het compriband, dat eerder werd toegepast om de krimp en uitzet van de kantplanken op te vangen, niet langer meer nodig. Daarnaast wordt de kantplank voorzien van een aluminium onderprofiel dat is voorzien van een rubberen strip. Deze strip zorgt voor het opvangen van eventuele oneffenheden in het straatwerk.

Bekijk hier de video!

Primeur voor S.V. Geinburgia

Sportvereniging Geinburgia uit Amsterdam had de primeur. Hier zijn de eerste GreenMatter kantplanken 2.0 toegepast. Naast de kantplanken zijn hier ook nieuwe wedstrijddoelen en dug-outs geleverd. Andere bijzonderheid; de dug-outs zijn uitgevoerd met GreenMatter zitbanken. Deze zijn vervaardigd van oude versleten kunstgrasvezels en komen op deze circulaire manier weer terug op de sportvelden in de vorm van nieuwe inrichtingsmaterialen.

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]