Velden vv DHC en Universiteit Leiden voorzien van GreenMatter kantplanken.

9 november 2020

De afgelopen periode hebben wij 6 kunstgrasvelden in Delft en één veld in Leiden mogen voorzien van onze GreenMatter kantplanken!

Kantplanken in Delft

In opdracht van Antea zijn twee velden bij vv DHC, twee velden bij sv DHL en twee velden bij DSV Full Speed voorzien van de GreenMatter kantplanken (20 cm hoog). In totaal zijn er 526 planken (ruim 2 kilometer) gemonteerd en hierdoor zijn bijna twee versleten kunstgrasvelden gerecycled en als kantplank opnieuw teruggebracht op het sportveld. De kantplanken zijn in de Green & Protect betonplaten aangebracht. In samenwerking met Struyk Verwo Infra hebben wij deze betonplaat met uitsparing ontwikkeld waarin de GreenMatter kantplank verdiept kan worden aangebracht. Hierdoor is er nog minder risico op ongewenste verspreiding van microplastics en infill.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de recycling van kunstgrasvelden. Om met elkaar de kunstgrasafvalberg te reduceren, is het belangrijk dat veldeigenaren (veelal gemeenten) zich bij renovaties meer bewust worden van het toepassen van circulaire producten van gerecycled kunstgras. Een goed moment om een WIN-WIN situatie te creëren.

Kantplanken in Leiden

Ook in Leiden is een kunstgrasveld voorzien van GreenMatter kantplanken. In opdracht van de Universiteit Leiden hebben wij 133 GreenMatter kantplanken mogen leveren met een hoogte van 15 cm. Daarnaast is het kunstgrasveld ook voorzien van borstelmatten. Beiden toepassingen zijn oplossingen om de ongewenste verspreiding van infill en microplastics tegen te gaan. Een mooie ontwikkeling! De kantplanken zijn vakkundig geplaatst door onze vaste installatiepartner.

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]