Week van de Circulaire Economie

2 februari 2021

Het is de Week van de Circulaire Economie. Deze week is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen.

Een mooi moment om extra stil te staan bij onze missie; het afval uit kunstgrasvelden omzetten tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten. Met GreenMatter doen we dit nu ruim 3 jaar en wij zijn in die jaren enorm gegroeid. Niet alleen in het aantal producten dat we leveren maar ook qua overbrengen van bewustwording.

Het grondstoffenbeleid moet in 2030 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Om dit voor elkaar te krijgen steunt de overheid circulaire initiatieven. Met GreenMatter hebben wij het voortouw genomen om de kunstgrasafvalberg te verkleinen en een circulaire grondstofstroom in beweging te brengen door het vervaardigen van producten uit gerecycled kunstgras. Door hergebruik van deze grondstoffen kan afval worden voorkomen.

Wist je trouwens dat onze producten aan het einde van de levensduur opnieuw gerecycled kunnen worden en er weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden? Zo kunnen de grondstoffen door verschillende generaties worden hergebruikt.

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]