Samenwerken voor een duurzamere toekomst

22 februari 2024

In een wereld waar we worden geconfronteerd met milieuproblemen, worden bedrijven steeds bewuster van het cruciale belang van duurzaamheid. Deze groeiende bewustzijn heeft geleid tot het ontstaan van ons initiatief GreenMatter.

Naast ons scala aan oplossingen blijven we ons ontwikkelen door zoveel mogelijk producten aan te kunnen bieden. Daarnaast geloven wij in de kracht van partnerships en samenwerkingen om een positieve verandering teweeg te brengen. Met het sluiten van nieuwe partnerschappen kunnen wij deze bedrijven helpen met verduurzamen en vergroenen om zo onze groene footprint achter te laten. Verder werken wij nauw samen met de recyclingbedrijven GBN-AGR en Re-Match zodat we met elkaar de cirkel kunnen sluiten door de gerecyclede grondstoffen her te gebruiken met het vervaardigen van verschillende gerecyclede kunstgras producten.

De uitdagingen in de markt

De groeiende kunstgrasafvalberg is een groot probleem. Er komen jaarlijks 200 kunstgrasvelden vrij. De verwerking van dit kunstgrasafval bleek in het verleden een uitdaging. Kunstgras bestaat uit verschillende materialen als plastic en rubber die niet biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast kunnen er na verloop van tijd kunstgrasvezels en rubbergranulaat in kleinere deeltjes afbreken, deze worden microplastics genoemd. Als dit in het milieu terechtkomt kan dit schadelijke gevolgen hebben voor het ecosysteem.

Wij zetten deze afvalstroom om in een circulaire grondstofstroom. In samenwerking met verschillende partners verwerken wij dit tot gerecyclede kunstgras producten. Verschillende partijen zijn hard bezig om het probleem rond de kunstgrasafvalberg op te lossen, maar opschalen blijkt een uitdaging. Dit kan alleen mogelijk worden gemaakt door vooruitstrevende partijen die willen investeren in duurzame producten.

De kansen in de markt

GreenMatter richt zich met de oplossingen binnen het leveringsprogramma naast circulariteit ook op meer duurzaamheidsthema’s. Door samenwerkingen aan te gaan met verschillende partijen proberen wij het leveringsprogramma uit te breiden en een blijvend verschil te maken voor de toekomst. Wij proberen dan ook partijen te inspireren om hun huidige producten duurzamer te maken en voor groen te kiezen.

Door creatief en vooruitstrevend te zijn, kunnen we ook samen met jou als ondernemer of gemeente stappen zetten naar een duurzame toekomst!

Waarom samenwerken met GreenMatter?

In de toekomst kun je niet meer ontsnappen aan een duurzame bedrijfsvoering. Overheden over de hele wereld nemen strengere maatregelingen met betrekking tot regelgeving en wetgeving om klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast verschuift ook de klantvraag naar duurzame producten en diensten.

Wij zijn een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. De samenwerking tussen de 2 partijen heeft ervoor gezorgd dat alle expertise in huis is met betrekking tot productie van gerecyclede producten, research faciliteiten en het bedenken van concepten samen met opdrachtgevers die toekomstgericht willen denken. Wij hebben al een breed scala aan circulaire producten ontwikkeld in samenwerking met andere partijen. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze krachten gebundeld met Solar Woodle, Sam Groofing en Purus. Solar Woodle is een jonge en innovatieve onderneming die als doel heeft de wereld ’s nachts van de juiste sfeer te voorzien. Dat doen zij uitsluitend met draadloze verlichting op zonne-energie waardoor het product bijdraagt aan de circulariteit van de leefomgeving en de milieu-impact daarom zeer laag is. De staanders zijn onder andere gemaakt van gerecycled kunstgras. Sam Groofing is een specialist in groene dakbedekking waarbij we samen een groendak frame hebben ontwikkeld om het duurzame plaatje compleet te maken. Daarnaast hebben wij in samenwerking met Purus tegels en bloxxs ontwikkeld die voor 50% bestaan uit gerecycled kunstgras. Dit zijn 3 voorbeelden van bedrijven die samen met ons de sprong wilden wagen waardoor we tot succesvolle toepassingen zijn gekomen. Met samenwerkingen creëren we mogelijkheden en wordt de impact steeds groter.

Ook jij kunt samen met ons initiatief nemen om de slag te slaan naar een duurzame toekomst. Heb jij producten in het assortiment waar verduurzaming mogelijk is of ideeën hierover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan kijken we samen naar de eventuele mogelijkheden!

Recycle the present, save the future.

Oplossingen in dit artikel

GreenMatter

Ecoraster (gras)tegels

GreenMatter

Groendak frame

Gerelateerde toepassingen

RéVé kiest voor groene parkeerplaatsen

Van een versleten kunstgrasveld naar nieuwe gerecyclede sportvloer

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]