Homepage / nieuwsoverzicht/Steeds meer opdrachtgevers willen voldoen aan zorgplicht

Steeds meer opdrachtgevers willen voldoen aan zorgplicht

27/10/2021

Steeds meer opdrachtgevers kiezen bewust voor circulaire preventieve maatregelen om te voldoen aan hun zorgplicht.

We merken dat de bewustwording onder veldeigenaren waaronder gemeenten, verenigingen maar ook universiteiten groeit en dat zij steeds meer invulling geven aan hun verantwoordelijkheid m.b.t. het nemen van preventieve maatregelen rondom de zorgplicht.

Bewustwording

Vele opdrachtgevers, waaronder Gemeente Capelle aan den IJssel, Gemeente Beemster, Gemeente Purmerend, Gemeente Weesp, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer en universiteit Nijmegen hebben inmiddels bewust gekozen voor gerecyclede kunstgras kantplanken om daarmee een actieve bijdrage te leveren aan het reduceren van de kunstgrasafvalberg. Er zijn natuurlijk andere keuzes in de markt beschikbaar maar circulariteit en het probleem van kunstgrasafval, speelt een belangrijk rol in de keuze voor gerecyclede kunstgras kantplanken. Het sluiten van de cirkel is belangrijk want na recycling kunnen herbruikbare grondstoffen worden toegepast als er ook daadwerkelijk producten van gerecycled kunstgras worden afgenomen.

Win-winsituatie

Bovendien creƫer je met de aanschaf van onze kantplanken een win-winsituatie. Door het toepassen van deze producten dragen gemeenten bij aan hun wettelijke zorgplicht om de bodem schoon te houden door het tegengaan van verspreiding van microplastics. Daarnaast wordt er ook nog een bijdrage geleverd aan het verkleinen van de kunstgrasafvalberg.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter