Homepage / nieuwsoverzicht/Velden vv DHC en Universiteit Leiden voorzien van GreenMatter kantplanken.

Velden vv DHC en Universiteit Leiden voorzien van GreenMatter kantplanken.

09/11/2020

De afgelopen periode hebben wij 6 kunstgrasvelden in Delft en één veld in Leiden mogen voorzien van onze GreenMatter kantplanken!

Kantplanken in Delft

In opdracht van Antea zijn twee velden bij vv DHC, twee velden bij sv DHL en twee velden bij DSV Full Speed voorzien van de GreenMatter kantplanken (20 cm hoog). In totaal zijn er 526 planken (ruim 2 kilometer) gemonteerd en hierdoor zijn bijna twee versleten kunstgrasvelden gerecycled en als kantplank opnieuw teruggebracht op het sportveld. De kantplanken zijn in de Green & Protect betonplaten aangebracht. In samenwerking met Struyk Verwo Infra hebben wij deze betonplaat met uitsparing ontwikkeld waarin de GreenMatter kantplank verdiept kan worden aangebracht. Hierdoor is er nog minder risico op ongewenste verspreiding van microplastics en infill.

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de recycling van kunstgrasvelden. Om met elkaar de kunstgrasafvalberg te reduceren, is het belangrijk dat veldeigenaren (veelal gemeenten) zich bij renovaties meer bewust worden van het toepassen van circulaire producten van gerecycled kunstgras. Een goed moment om een WIN-WIN situatie te creëren.

Kantplanken in Leiden

Ook in Leiden is een kunstgrasveld voorzien van GreenMatter kantplanken. In opdracht van de Universiteit Leiden hebben wij 133 GreenMatter kantplanken mogen leveren met een hoogte van 15 cm. Daarnaast is het kunstgrasveld ook voorzien van borstelmatten. Beiden toepassingen zijn oplossingen om de ongewenste verspreiding van infill en microplastics tegen te gaan. Een mooie ontwikkeling! De kantplanken zijn vakkundig geplaatst door onze vaste installatiepartner.

GREENMATTER METER

Aantal KG GreenMatter

905.568

Aantal KG gerecycled kunstgras

82

Aantal gerecyclede velden

GreenMatter GreenMatter

DOWNLOAD ONZE DIGITALE FOLDER

Meer weten over GreenMatter, onze circulaire missie en/of ons leveringsprogramma? Download de digitale folder voor een duidelijk overzicht!

CONTACT

Heb je vragen, wil je ons ontmoeten, heb je een idee of kunnen we je helpen bij een circulaire uitdaging? Neem contact met ons op, de koffie staat altijd klaar!

DO YOU WANT TO JOIN OUR GREEN MISSION AND MAKE A DIFFERENCE IN TOMORROWS FUTURE? WRITE US!

Jouw contactgegevens

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!


    GreenMatter is een joint venture tussen Lankhorst Engineered Products en W&H Sports. Hiermee spelen wij in op de stijgende vraag naar gerecyclede producten en worden onze kennis, kunde en investeringen in vernieuwing gebundeld.

    GreenMatter GreenMatter GreenMatter