Aandacht voor circulaire economie – het nieuwe normaal – in Fieldmanager

29 juni 2021

In onze voorgaande berichten is al veel aandacht besteed aan de circulaire economie omdat wij met GreenMatter daar een belangrijk onderdeel van zijn. In de Fieldmanager vertelt GBN AGR hoe voor een circulaire economie samenwerking nodig is. Niemand kan het alleen.

In een circulaire economie gaat het namelijk niet alleen om recycling. Het is belangrijk dat er een sluitende cirkel ontstaat.

Het nieuwe normaal

Met de komst van GBN AGR een alliantie van meerdere ketenpartners- is in Nederland de eerste partij opgestaan die op een verantwoorde en transparante manier EoL kunstgras verwerkt. Recycling is een mooie stap in de goede richting, maar de cirkel is pas rond als de kunstgrasmatten een tweede krijgen door er nieuwe producten van te maken. De toekomst is dat opdrachtgevers, leveranciers, eindgebruikers en consumenten circulaire grondstoffen als het nieuwe normaal gaan zien.

Circulaire keten

GBN AGR vervaardigt drie grondstoffen uit het ingenomen kunstgras: infillzand, rubbergranulaat en recycled turf agglomerate (RTA). Wij verwerken het RTA van GBN AGR inmiddels succesvol in onzeproducten. Met gerecycled materiaal uit Amsterdam maken wij de circulaire keten een stuk korter.

Lees hier het hele verhaal in de Fieldmanager.

Gerelateerde toepassingen

Gemeente Amsterdam: voorloper op het gebied van circulariteit

Sportbedrijf Arnhem investeert in duurzame oplossingen!

Eerste grastegels van gerecycled kunstgras op groen terras

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]