Duurzame inrichting openbare ruimtes

9 maart 2023

Met ons uitgebreide aanbod aan producten hebben wij als doel om de openbare ruimtes steeds meer te voorzien van circulaire producten.

De term duurzaamheid is de afgelopen jaren een hot topic gebleken. Het klimaat is aan het veranderen en de samenleving wordt zich er steeds meer van bewust dat er maatregelingen genomen moeten worden om een duurzame toekomst te realiseren. De overheid komt met allerlei regelgevingen waar bedrijven aan moeten voldoen. Ook in de openbare ruimtes kan veel worden verduurzaamd. Het grondstoffenbeleid moet in 2030 50% en in 2050 zelfs 100% circulair zijn. Inmiddels houden veel gemeenten zich serieus bezig met het implementeren van verschillende circulaire oplossingen. Met z’n allen kunnen wij het verschil maken om ervoor te zorgen dat we komen tot een volledig circulaire (sport)omgeving.

Duurzaamheid is niet alleen een trend

De planeet is in gevaar. De samenleving wordt zich er steeds meer van bewust dat de planeet kwetsbaar is, waardoor duurzaamheid niet alleen een trend maar vooral een must is geworden. Het ethische moraal speelt een grote rol in de verduurzaming. Het sentiment voor bedrijven en merken waar duurzaamheid hoog op de agenda staat wordt steeds groter. Zo is uit onderzoek gebleken dat in 2020, 58% van de mensen meer vertrouwen had in een bedrijf/merk waar duurzaamheid een grote rol speelt. Als je als bedrijf of overheid een steentje wil bijdragen aan een duurzame toekomst, dan ontkom je niet meer aan een duurzame bedrijfsvoering. Wat voor rol kunnen wij als GreenMatter hierin spelen?

Circulaire economie

In 2016 heeft de Europese Unie een nieuwe weg ingeslagen. Het klimaatakkoord van Parijs werd ondertekend met als doel om de opwarming van de aarde te beperken. De EU wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn en daarom is een circulaire economie essentieel. Wij hebben met GreenMatter het voortouw genomen bij het recyclen van afval afkomstig uit kunstgrasvelden en het kunstgras weer te verwerken tot nieuwe producten voor op en rond het sportveld en daarbuiten. Onze missie is dan ook vanaf het begin geweest; het afval uit kunstgrasvelden omzetten tot een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten. Want het kunstgrasafvalprobleem wordt niet opgelost met het alleen ophalen van de versleten matten.

Circulaire openbare ruimtes

Wij gebruiken het afval uit kunstgras om circulaire producten te produceren. Door kunstgras te recyclen behaal je CO2 winst. De inrichting van de openbare ruimte is makkelijk van circulaire producten te voorzien. Waarom zou je in een park bijvoorbeeld niet voor een gerecyclede kunstgras parkbank gaan in plaats van een ‘gewone’ parkbank? Wij hebben meerdere opties in het leveringsprogramma opgenomen om zo de gehele openbare ruimte van circulaire producten te kunnen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan picknicktafels, bloembakken, mobiele zitbanken, vlonderplanken, dekplanken, vissteigers en walbeschoeiing. Met ons uitgebreide aanbod aan producten hebben wij als doel om onder andere de openbare ruimtes steeds meer te voorzien van circulaire producten om zo met elkaar een duurzame toekomst tegemoet te gaan!

Gerelateerde toepassingen

Hoe is het nu “met de brug die is geslagen” naar verduurzaming kunstgras?

AKC Blauw-Wit kleurt groen!

Nieuwe fietsenstalling met oog voor duurzaamheid bij Rugby Football Club Haarlem!

Vragen?
Wij zijn bereikbaar via
+31 (0) 252 683 300 en [email protected]